Završio je Career Speed Dating!

Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 14. do 18. veljače održani su još jedni Dani Karijera. U sklopu Dana karijera organiziran je Career Speed Dating u čijoj je organizaciji i provedbi sudjelovala udruga Meritokrat.  


Tijekom prva tri dana Dana karijera održana su brojna predavanja iz područja odvjetništva, sudstva, javnog bilježništva, državne uprave, gospodarstva i socijalnog rada na kojima su studenti mogli čuti različite zanimljivosti, prednosti, ali i nedostatke rada u navedenim područjima.  





Zadnja se dva dana održao Career Speed Dating, to jest kratka simulacija razgovora za posao između različitih poslodavaca i sudionika, koje su činili studenti završnih godina studija ili nedavno diplomirani pravnici.  Na taj su način sudionici imali mogućnost dogovoriti stručnu praksu ili vježbeništvo, a u svakom slučaju poboljšali su svoje komunikacijske i prezentacijske vještine.  


Na projektu je ukupno sudjelovalo preko 70 sudionika te 20 poslodavaca iz odvjetničkih ureda i društava, trgovačkih društava, sudstva i ostalih. 




Jedan je od sudionika za projekt rekao: Bilo je odlično. Veliko hvala Pravnom fakultetu, udruzi Meritokrat i ostalim partnerima koji su ovim projektom odlučili omogućiti sudionicima stjecanje uvida kako u stvarnom svijetu izgleda razgovor za posao. Svakako se radi o jednom od najznačajnijih iskustava koje sam dosad imao.   

 

Druga sudionica također kaže: Bilo je edukativno, zanimljivo i zabavno. Drago mi je da sam imala priliku porazgovarati s odvjetnicima, ali i s udrugama koje su ovdje bile, kako bi zapravo vidjela gdje se želim usmjeriti i što oni mogu ponuditi studentima.



career  |  speed  |  dating  |  poslodavci  |  simulacija

Objavljeno: 01.03.2022.