Predstavljamo partnere: Smolčić i partneri


O DRUŠTVU SMOLČIĆ I PARTNERI d.o.o.

Društvo vuče korijene iz 1967.g. kad je odvjetnik Josip Smolčić osnovao svoj odvjetnički ured s ambicioznom vizijom njegova razvitka, a koja je rezultirala  50-godišnjom tradicijom utemeljenom na profesionalnosti, iskustvu u raznim područjima i izrazito stručnom timu koji, u kontinuitetu, nadograđuje svoje znanje. 

Društvo se fokusira na stvaranje inovativnih pravnih rješenja te besprijekorno pravno predstavljanje klijenata, koji već dugi niz godina prepoznaju naše znanje i iskustvo te smo im zbog toga uvijek prvi odabir. Mi spajamo znanje, iskustvo i energiju cijeloga društva kako bismo odgovorili i na najsloženije izazove naših klijenata, kadgod i gdjegod nastanu.  


JURAJ VRANKIĆ – odvjetnik 

Juraj Vrankić je odvjetnik u Odvjetničkom društvu Smolčić i Partneri. Završio je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje se posebno istaknuo u kategoriji 10% najuspješnijih studenata te položio pravosudni ispit u travnju 2021. godine. Karijeru je započeo kao odvjetnički vježbenik u odvjetničkom društvu Smolčić i Partneri 2019. godine. Područje njegova rada obuhvaća pravo društava, trgovačko pravo, pravo tržišnog natjecanja, rješavanje sporova, građansko pravo, ovršno pravo, stečajno pravo, kazneno pravo.

Od rujna 2021. sudjeluje kao mentor u Pravnoj klinici Pravnog fakulteta u Zagrebu u vodstvu studenata kroz pružanje podrške pri izradi pravnih mišljenja iz svih grana prava. Posebno se ponosi svojim pro bono radom koji je također odrađivao kroz stručnu praksu u Pravnoj klinici. Tijekom svojega rada razvio je afinitete za specijalizaciju u području transportnog prava te je od siječnja 2022. godine član Hrvatskog društva za transportno pravo. 

Zadržao je veze s fakultetom na kojem je diplomirao i to na način da mentorira timove studenata koji se natječu na raznovrsnim natjecanjima u simuliranom suđenju. Objavljeno: 13.04.2022.