Predstavljamo partnere: POROBIJA & ŠPOLJARIĆ

Odvjetničko društvo Porobija & Špoljarić osnovali su u siječnju 1997. godine partneri-osnivači Mario Porobija i Maja Špoljarić. Društvo ima urede u Varaždinu i Zagrebu.

Više od 24 godina iskustva u pravnim poslovima koji traže najvišu razinu stručnosti,  odnosno konkretno privatizacija, akvizicija, analiza i mišljenja pa do vođenja izuzetno složenih sporova i procesa naplata dugovanja za velike klijente, sagradilo je današnji know-how i kulturu društva Porobija & Špoljarić u kojoj se dosljedno inzistira na najvišoj razini usluge za klijente, pronalaženju optimalnih rješenja za različite vrste pravnih situacija te zadovoljstvu klijenata i zaposlenika odrađenim poslovnim izazovom. Rezultat toga je portfelj klijenata koji obuhvaća domaće i inozemne korporacije poput vodećih banaka, osiguranja, distributera nafte i plina, pružatelja telekomunikacijskih usluga ili pružatelja komunalnih usluga, no jednako tako i tehnološke start-upove i pojedince - sve one koji prepoznaju vrhunsku pravnu podršku ujedinjenu s praćenjem posljednjih trendova i tehnologija te njihovom implementacijom u svakodnevno poslovanje.

Zaposlenici Porobija & Špoljarić njegova su najveća snaga. Probranom kombinacijom stručnosti, dugogodišnjeg iskustva i vjernosti, uz stalnu nadogradnju mladim snagama koje imaju priliku biti nagrađene za svoju izvrsnost, klijentima se nudi ono što očekuju od vrhunskog pružatelja pravnih usluga. Svaki član tima pažljivo je odabran kroz dugotrajni proces potvrđivanja vrhunskim radom, zalaganjem i ljudskim vrijednostima te jasno reflektira poslovnu kulturu, viziju i misiju društva. Uvijek se potiče kreativnost, spremnost na nove stvari, te posvećenost poslu i životu. Na prvom mjestu je uvijek čovjek – zaposlenik, klijent te svatko drugi na koga utječe rad Porobija & Špoljarić.

Prateći trendove u pravnoj struci, ali i izvan nje, članovi tima Porobija & Špoljarić svakodnevno otvaraju nove prostore, koristeći najnovija saznanja i mogućnosti koje nudi visoka tehnologija. 

U suradnji s najkvalitetnijim pružateljima visoko-tehnoloških usluga razvijaju i unapređuju inovativne sustave namijenjene što efikasnijem poslovanju ureda te što boljem pružanju pravnih usluga i lakoći komunikacije s klijentima. Jedno od tehnoloških rješenja koje koriste jest napredni sustav umjetne inteligencije čija je svrha brža, efikasnija i dostupnija vrhunska pravna usluga. Konkretno, u partnerstvu s tvrtkom LegalSifter iz SAD-a kreirali su PSOD LegalSifter sustav umjetne inteligencije (AI), napravljen isključivo za analizu ugovora, zahvaljujući kojem je moguće brzo i efikasno proučiti i analizirati ugovor te u svega nekoliko minuta dobiti ključne informacije o njegovom sadržaju i bitnim odrednicama odnosno onom što je eventualno potrebno mijenjati. PSOD LegalSifter je dio sustava online usluga koje Porobija & Špoljarić kontinuirano razvija kako bi se klijentima omogućilo da putem Interneta samostalno zatraže i dobiju određene pravne usluge 24 sata na dan, 365 dana u godini. Na taj način se postiže cilj da pravne usluge postanu brže, efikasnije i lakše dostupne svima kojima su potrebne.

Uz fokus na korištenje tehnologije i rad s tehnološkim kompanijama iznimno su posvećeni i potiču alternativno rješavanje sporova, poput izravnih pregovora i medijacije, čemu svjedoči da su čak tri odvjetnika iz Porobija & Špoljarić certificirani medijatori. 

hackathon  |  LegalHack  |  pravo  |  AI  |  timski rad

Objavljeno: 23.02.2021.