Saznaj kako pravo i psihologija idu ruku pod ruku

Božidar Nikša Tarabić je psiholog, posebno zainteresiran za interdisciplinarni pristup ljudskom ponašanju i doživljavanju, primarno u području komunikacije i mišljenja. Povezuje praktična i teorijska znanja iz područja forenzike, kliničke i savjetodavne psihologije, biološke psihologije i neuroznanosti te socijalne psihologije. Njegovo djelovanje obuhvaća različite grane psihologije i srodne znanosti.

U najavi predavanja uputio nam je zanimljiva pitanja za razmišljanje: 

Psihološki mehanizmi su brojni, a njihova međusobna interakcija je kompleksna, no unatoč tome čovjek se može mijenjati i prilagođavati s velikom dozom predvidivosti.


Koje temeljne psihološke principe možemo identificirati, a koji nastaju kao rezultat sinergije djelovanja brojnih psiholoških mehanizama? Kako to znanje možemo primijeniti ne samo na regulaciju osobnog ponašanja i doživljavanja, nego i na razumijevanje ponašanja i doživljavanja drugih? Kako kontroliranim odašiljanjem informacija možemo mudro oblikovati naše samo-predstavljanje i poboljšati efikasnost prezentacije? Kako možemo biti bolji i prilikom prikupljanja, obrade informacija i donošenja odluka? Kako sve to možemo primijeniti i na forenzički intervju?


Ova radionica, kao i ostale koje organizira “Law MeetUp”, samo su dio onoga čime se bavi studentska udruga Meritokrat kako bi studentima omogućila što širi spektar znanja izvan fakulteta! Kako ne bi propustio niti jedan događaj koji organizira udruga, prati nas na Facebook i Instagram profilu.


Objavljeno: 05.12.2019.