Poziv partnerskim poduzećima za sudjelovanje na LegalHack hackathonu

Studentska udruga Meritokrat po prvi puta organizira LegalHack, hackathon pravne tematike na kojem studenti rješavaju zadatak iz područja umjetne inteligencije (AI). Partnerska poduzeća zainteresirana za sudjelovanje mogu se javiti za sudjelovanje do 3. veljače 2021. godine. Prijaviti se mogu sva poduzeća koja imaju svoju podružnicu ili sjedište u Republici Hrvatskoj, a koja žele doprinijeti svojim znanjem iz područja umjetne inteligencije. 


Što je LegalHack hackathon? 


LegalHack hackathon jedinstveni je spoj prava i tehnologije, kroz sinergiju i spajanje ideja i vizija moderne budućnosti. S jedne strane, pravo drži korak s razvojem tehnologija, a s druge strane tehnologiji daje mogućnost da služi dobrobiti društva. Studenti kroz razvoj svojih ideja imaju priliku predložiti inovativne ideje po pitanju regulacije tehnologije, a partneri putem mentorstva i sudjelovanja u stručnom žiriju imaju priliku povezati se s najboljim studentima iz cijele Hrvatske!


Prvi ikad pravni hackathon na ovom području održat će se od 4. do 6. ožujka 2021. godine, a zbog epidemiološke situacije, projekt će se u potpunosti održati online. 


Na ovom projektu poduzeća imaju priliku vidjeti na koji način potencijalni budući zaposlenici pronalaze koriste stečeno znanje, pristupaju problemu s kritičko razmišljanje, kako  istražuju te kako pronalaze kreativna rješenja.


Sudjelovanje na projektu uključuje:

  1. Predstavljanje partnerskog poduzeća putem panel rasprave

  2. Mentoriranje timova u jednoj od dvije kategorije: Legal ili Tech mentori

  3. Sudjelovanje u stručnom žiriju


Sva poduzeća zainteresirana za sudjelovanje mogu se javiti do 3. veljače na lmc@meritokrat.hr!  


Ova projekt, kao i ostale koje organizira “Law MeetUp” tim, samo su dio onoga čime se bavi studentska udruga Meritokrat, a ako vas zanima više pratite nas na Facebook, Instagram i LinkedIn profilu.

hackathon  |  natjecanje  |  timski rad  |  pravo

Objavljeno: 14.01.2021.