LegalHack hackathon 2022: Upoznaj mentore!

LegalHack hackathon održava se od 28. travnja do 5. svibnja 2022., a kao zadatak pred sudionike hackathona stavlja “Autonomna vozila – kako spojiti robotiku i pravo?”, a s ciljem izrade regulatornog okvira za razvoj i korištenje autonomnih vozila u sadašnjosti i budućnosti. Da timovi idu u dobrom smjeru brinu naši legal i tech mentori koji će im tijekom održavanja hackathona stajati na raspolaganju za konzultacije. Konzultacije s pojedinim mentorom trajat će 20 minuta, a odvijat će se putem Zoom platforme, 29. i 30. travnja 2022., prema rasporedu koji će se dostaviti natjecateljskim timovima. Mentori su podijeljeni u dvije kategorije: • Legal mentori kao stručnjaci iz područja prava i zakonskih regulativa: Ignacija Puškar, odvjetnica (OD Kovačević, Prpić Simenunović), Juraj Vrankić, odvjetnički vježbenik (OD Smolčić&partneri), Nikola Klasić, odvjetnički vježbenik (OD Gugić, Kovačić&Krivić), Marko Porobija, managing partner (OD Porobija&Špoljarić), izv.prof.dr.sc. Nina Gumzej, (Pravni fakultet u Zagrebu), Lucija Prkačin, mag.iur., glavna urednica IUS-INFO (Lexpera), Ema Menđušić Škugor, partnerica (OD Divjak, Topić Bahtijarević&Krka), Marko Kruc, odvjetnik (Šavorić&partneri), Vid Grčić, odvjetnik (Ernst&Young).

Legal mentori na LegalHacku 2022.

Tech mentori kao stručnjaci znanstvene i poduzetničke zajednice iz područja tehnologije: Jerislav Bobić, certificirani medijator (Parser Compliance), dr.sc. Tomislav Lipić (Institut Ruđer Bošković), Juraj Malenica, head of engineering (Mindsmiths), Zvonimir Šmer, CTO&CFO (Lexpera/IUS-INFO), dr.sc. Nenad Markuš (FER), izv.prof.dr.sc. Ivan Marković (Zavod za automatiku i računalno inženjerstvo, FER), Dario Stuhne, mag.ing.mech (Laboratorij za robotiku, FSB).Svaki tim imat će priliku razgovarati s obje kategorije mentora kako bi dobili i pravnu i tehnološku perspektivu izazova koji predstavlja uvođenje autonomnih vozila u prometni i pravni sustav.

Zato, nemojte se dvoumiti i iskoristite priliku da nam pokažete kako može izgledati budućnost bez volana! Prijavite svoj tim na https://bit.ly/LegalHack_prijava Ovaj projekt, kao i ostale koje organizira “Law MeetUp” tim, samo su dio onoga čime se bavi studentska udruga Meritokrat, a ako vas zanima više pratite nas na Facebook, Instagram i LinkedIn profilu.Objavljeno: 20.04.2022.