Predstavljamo partnere: Tokić


Kao vodeći regionalni distributer auto dijelova i popratne opreme Tokić Grupa danas upravlja s asortimanom od preko 300.000 različitih artikala, te surađuje s preko 300 najpoznatijih svjetskih proizvođača. Ponudom dijelova pokriva potrebe za sve vrste osobnih, lakih komercijalnih i teških teretnih vozila, uz dodatne specijalne programe za industrijska vozila i mehanizaciju te dijelove moto- i agro-segmente.


Od osnutka 1990. Tokić bilježi kontinuirani rast i razvoj, pa danas u Hrvatskoj i Sloveniji, gdje od 2020. posluje kao tvrtka Bartog specijalizirana za ponudu svih vrsta guma, ukupno zapošljava preko 1000 zaposlenika. Pored širokog asortimana, upravlja i s mrežom od preko 200 prodajnih poslovnica i servisa, a rukovodi i vlastitim edukacijskim centrom (TEC), jedinstvenim u regiji, te robnim markama (TQ, Hector, Bxtreme i Atom).


Tokić je od 2008. član i dioničar u najvećoj globalnoj trgovinskoj kooperaciji ATR International AG, gdje je i član upravljačkog odbora za privatne marke, alate i servisnu opremu te dijagnostiku. Ključnim korakom za razvoj kompanije 2015. pokazao se prelazak s obiteljskog na profesionalno upravljanje. Tada je u novom zamahu uspostavljen novi stupanj organizacije kao i početak poslovanja s velikim centralnim logističko distributivnim centrom na preko 24.000 m2. 


Uz profesionalizaciju poslovanja ubrzo stižu i globalne potvrde izvrsnog razvoja, pa Tokić biva posjećen od strane njemačkog ministar gospodarstva Petera Altmaiera tijekom posjeta Hrvatskoj, a iste 2019. od Londonske burze stiže priznanje ELITE zajednice - The Future Shapers. Tvrtka je proglašena i jednom od 50 najinovativnijih europskih kompanija što potvrđuje i činjenica da je Tokić prva kompanija u Hrvatskoj koja je u poslovanje uvela autonomnog industrijskog robota Gideon Brothersa.


Kao dio kontinuiranog unaprijeđena procesa tvrtka se oslanja na KAIZEN-metodologiju, a najveća vrijednost čitave Grupe su njeni zaposlenici, dugogodišnje iskustvo i kultura konstantne edukacije. Grupa danas živi svoju digitalnu transformaciju Tokić4.0 kroz koju je prepoznata i kao tehnološka kompanija, koja organizira i globalne tehnološke konferencije. Pored preko 1000 zaposlenika, od kojih mnogi imaju i preko 20 godina staža, danas u sklopu Grupe djeluje i preko 170 robota, koji na razini godine izvode preko 5 milijuna zadataka. 


Zbog robota i automatizacije u Tokić Grupi nije ugroženo niti jedno radno mjesto već je riječ o strateškom razvoju poslovanja i novih kadrova uz koje svi zaposlenici bivaju lišeni repetitivnih zadataka te lakše ostvaruju svoju dodanu vrijednost. Na taj način u Tokić Grupi inovacija susreće tradiciju na najljepši mogući način.Objavljeno: 13.04.2022.