Otvorene su prijave za LegalHack hackathon 2022. – predstavljamo zadatak!

Studentska udruga Meritokrat već drugu godinu za redom donosi jedini pravni hackathon na ovom području – LegalHack, koji će se održati od 28. travnja do 5. svibnja 2022. u hibridnom obliku.

Otvorenje LegalHacka i rješavanje zadatka će se održati u online obliku, a finale LegalHacka očekujte uživo! 


Sudionici hackathona imat će, kroz tjedan dana natjecanja, predlagati etička načela i pravne obveze koje treba poštovati pri razvoju, uvođenju i upotrebi autonomnih vozila, robotike i povezanih tehnologija.Timovima će na raspolaganju biti legal i tech mentori koji će svojim stručnim znanjem pomoći u razvoju kreativnih i inovativnih odgovora na izazove koje razvoj tehnologije postavlja.  


Hackathon je namijenjen svim studentima u Republici Hrvatskoj, a prijaviti se možete u timu od 3 do 5 članova.

Ako tražiš tim ili želiš svom timu priključiti pojačanje, pripremili smo Facebook grupu kojoj se možeš priključiti i pronaći svoj savršen tim! (Link na grupu: https://bit.ly/LegalHack_Grupa


Prijave za LegalHack bit će otvorene do 22. travnja u 23:59 putem forme: https://bit.ly/LegalHack_prijava.

 

Što ćeš raditi na hackathonu? 


LegalHack hackathon pred tebe i tvoj tim postavlja izazov pod nazivom “Autonomna vozila – kako spojiti robotiku i pravo?''.

Za izradu ovogodišnjeg zadatka zaslužna je izv. prof. dr. sc. Iva Savić s katedre za pomorsko i općeprometno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Razvoj autonomnih vozila prvenstveno dugujemo tehnologiji – onome što se većini nas čini nevjerojatno i komplicirano. No tehnologija autonomnih vozila koja počiva na robotici je tek početak, jer bez regulatornog okvira ova vrsta vozila ne može na siguran i učinkovit način biti stavljena u promet. 


U razvoju, implementaciji i korištenju autonomnih vozila  i dalje postoje brojne prepreke i pitanja na koja je potrebno odgovoriti - zato je tvoj tim tu! 

Ovogodišnji zadatak s nazivom “Autonomna vozila – kako spojiti robotiku i pravo? ” možeš preuzeti na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/LegalHack_Tema.


Kako riješiti zadatak?


Za rješavanje zadatka tvoj tim i ti imate nekoliko dana kako biste osmislili regulatorni okvir za upotrebu autonomnih vozila. Uz zadatak, zajedno s partnerima projekta pripremili smo smjernice koje će ti pomoći u istraživanju i razvoju rješenja, a uz to će ti na raspolaganju biti legal i tech mentori. 


Na LegalHacku hackathonu svoja rješenja razvijat će 20 timova od kojih će samo 6 najboljih dobiti priliku za predstavljanjem svog rješenja usmeno pred žirijem. Za 3 tima koja najviše dojme stručni žiri svojim rješenjem, osvajaju vrijedne novčane, ali i druge nagrade. 

Detaljna pravila hackathona pronađi na linku: https://bit.ly/LegalHack_Pravilnik

Nemoj propustiti priliku i pokaži nam kako izgleda budućnost bez volana!

Ovaj projekt, kao i ostale koje organizira “Law MeetUp” tim, samo su dio onoga čime se bavi studentska udruga Meritokrat, a ako te zanima više pratite nas na Facebook, Instagram i LinkedIn profilu.

legalhack  |  hackathon  |  natjecanje  |  legal hackathon  | 

Objavljeno: 08.04.2022.