Otvorene su prijave za LegalHack hackathon 2021. - predstavljamo zadatak!

Studentska udruga Meritokrat donosi prvi pravni hackathon na ovom području - LegalHack,  koji će se održati od 4. do 6. ožujka 2021. u potpunosti online, odnosno putem Zooma i Slacka.


Sudionici hackathona imat će za zadatak u 24 sata razviti inovativno regulatorno rješenje za razvoj, implementaciju i korištenje određene tehnologije umjetne inteligencije (AI). Timovima će na raspolaganju biti Legal i Tech mentori koji će svojim stručnim znanjem pomoći u razvoju kreativnih i inovativnih odgovora na izazove koje razvoj tehnologije postavlja.  


Hackathon je namijenjen svim studentima u Republici Hrvatskoj, a prijaviti se možete u timu od 3 do 5 članova. Ako tražiš tim ili želiš svom timu priključiti pojačanje, pripremili smo Facebook grupu kojoj se možeš priključiti i pronaći svoj savršen tim! Prijave za LegalHack bit će otvorene do 27. veljače u 23:59 putem forme:   http://bit.ly/LegalHack_prijave 


Što ćeš raditi na hackathonu? 


LegalHack hackathon pred tebe i tvoj tim postavlja izazov pod nazivom “AI u službi zdravstva”. Zdravstveni sustav često je opterećen, a u izvanrednim situacijama kao što je pandemija, više nego ikad potrebno je unaprijediti zdravstveni sustav. Kako je umjetna tehnologija sveprisutnija u svakom aspektu svakodnevnog života, svoj put je našla i do zdravstva. No u razvoju, implementaciji i korištenju umjetne inteligencije u zdravstvu i dalje predstoje brojne prepreke i pitanja na koja je potrebno odgovoriti - zato je tvoj tim tu! 


U nastavku možeš pronaći ovogodišnji zadatak “AI u službi zdravstva” ili ga preuzeti na sljedećoj poveznici.


Kako riješiti zadatak?

Za rješavanje zadatka, tvoj tim i ti imate 24 h kako biste osmislili regulatorni okvir za upotrebu umjetne inteligencije u svrhu unapređenja zdravstvenog sustava. Uz zadatak, zajedno s partnerima projekta pripremili smo Smjernice koje će ti pomoći u istraživanju i razvoju rješenja, a uz to će ti na raspolaganju biti Legal i Tech mentori

 

Na LegalHacku hackathonu svoja rješenja razvijat će 20 timova od kojih će samo 6 najboljih dobiti priliku za predstavljanjem svog rješenja usmeno pred žirijem. Za 3 tima koja najviše dojme stručni žiri svojim rješenjem, osvajaju vrijedne novčane, ali i mnoge druge nagrade. 


Zato nemoj propustiti priliku i pokaži nam kako Umjetna inteligencija izgleda kroz oči prava!


Ova projekt, kao i ostale koje organizira “Law MeetUp” tim, samo su dio onoga čime se bavi studentska udruga Meritokrat, a ako vas zanima više pratite nas na Facebook, Instagram i LinkedIn profilu.

LegalHack  |  hackathon  |  timski rad  |  pravo

Objavljeno: 14.02.2021.