Program LegalHack hackathona 2021.: Što te očekuje i tko su partneri

Prvi pravni hackathon na ovim područjima održat će se u potpunosti online od 4. do 6. ožujka 2021. putem Zoom-a i Slack-a. Kroz tri dana održavanja projekta Law MeetUp tim udruge Meritokrat pripremio je brojne aktivnosti namijenjene svim sudionicima.


Sve što je potrebno znati donosimo na jednom mjestu: 


PRVI DAN: Otvaranje i Panel rasprava


Za početak prvog pravnog hackathona pripremili smo panel raspravu na kojoj će se predstaviti partneri ovogodišnje izdanja LegalHack-a, a kroz zanimljivu raspravu približit će vam razvoj umjetne inteligencije i njen utjecaj na pravo, ali i cjelokupno društvo. Panel raspravu otvorit će izv. prof. dr. sc. Nina Gumzej s osnovnim izlaganjem o aktualnostima u regulaciji umjetne inteligencije na EU razini. Preostale paneliste otkrit ćemo uskoro na našim društvenim mrežama.


Otvaranje hackathona i panel raspravu sudionici moći će pratiti putem Zoom-a, a za svi zainteresirani za temu umjetne inteligencije i prava moći će panel raspravu pratiti putem prijenosa uživo na Facebook stranici Meritokrata. Nakon panel rasprave i upoznavanja s pravilima hackathona - kreće odbrojavanje za izradu rješenja timova! 


DRUGI DAN: Konzultacije s mentorima i predaja rješenja


Kroz drugi dan hackathona, sudionicima će na raspolaganju biti Legal i Tech mentori s kojima će na konzultacijama timovi prolaziti kroz svoja rješenja te koji će im pomoći sa savjetima i odgovorima na pitanja. Legal i Tech mentori stručnjaci su iz različitih područja prava i tehnologije, koji su se kroz svoju bogatu karijeru stekli vrijedno znanje koje će podijeliti s timovima. 


TREĆI DAN: FINALE

 

U zadnjem danu hackathona s početkom u 9:30 h održat će se radionica “Umijeće javnog nastupa'' koju će održati dr. sc. Zdravka Biočina, a namijenjena je svim sudionicima kako bi se što bolje pripremili za prezentacije svojih rješenja pred stručnim žirijem. 


Zatim, u 12:30 h uslijedit će trenutak koji će timovi nestrpljivo čekati - proglašenje 6 timova koji će dobiti priliku pred stručnim žirijem usmeno predstaviti svoja rješenja. Prezentacije finalista započet će u 15:00 h, a svakom timu će biti dano na raspolaganje 20 minuta za prezentiranje te 10 minuta za pitanja članova žirija. Nakon svakog izlaganja, žiri će predati ocjene, a na kraju samo tri najbolja tima osvojit će vrijedne nagrade:
Tko sve sudjeluje na projektu?


Osim timova koje čine studenti sa svih fakulteta u Hrvatskoj u grupama od 3 do 5 članova, na projektu sudjeluju i brojni partneri koji su prepoznali hackathon kao odlično mjesto za povezivanje sa studentskom zajednicom, a koji će sudjelovati na hackathon kroz panel, mentoriranje i u stručnom žiriju. 


Zlatni partneri: Divjak, Topić, Bahtijarević & Krka odvjetničko društvo, Odvjetničko društvo Horvat & Zebec & Bajsić Bogović, Kovačević Prpić Simeunović odvjetničko društvo, Parser compliance, Odvjetničko društvo Porobija & Špoljarić, Odvjetničko društvo Reljić, Zelić, Židanić i Mar,  Šavorić & Partneri te Tokić


Zlatni partneri: Odvjetničko društvo Bandalo & Labavić, LEGALTECH  by BUG, te Microblink


Brončani partner: Odvjetničko društvo Marohnić Tomek & Gjoić


Prijatelji projekta: HUM i CroAI, Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju
Pred timove stavljen je zadatak “AI u službi zdravstva”, a svoje rješenje možete ponuditi samo ako se prijavite. Zato nemojte propustiti ovu priliku i pokažite nam kako umjetna inteligencija izgleda kroz oči prava! Prijave na: http://bit.ly/LegalHack_prijave 


Ovaj projekt, kao i ostale koje organizira “Law MeetUp” tim, samo su dio onoga čime se bavi studentska udruga Meritokrat, a ako vas zanima više pratite nas na Facebook, Instagram i LinkedIn profilu.

Kad se dan bude približavao 19:00 h doći će i vrijeme za predaju gotovih rješenja timova koja će ocijeniti stručni žiri. Na temelju ocjena, najboljih 6 timova dobit će priliku ulaska u Finale hackathona.

hackathon  |  pravo  |  legal  |  tech

Objavljeno: 18.02.2021.