Aktualnosti

Kako spojiti robotiku i pravo: Održan LegalHack hackathon 2022.!

Završnica LegalHack hackathona 2022., prvog i jedinog pravnog hackathona u Hrvatskoj i regiji održana je 5. svibnja 2022. u prostorima Zagrebačkog inovacijskog centra.

Završio je Career Speed Dating!

Na Pravnom fakultetu održani su još jedni Dani karijera na kojima smo sudjelovali kao organizacijska podrška pri izvođenju Career Speed Datinga.

Održan Tjedan medijacije u ZOOM okruženju!

Zašto medijacija i medijacijski pristupi nadvisuju sve druge oblike komunikacije i posebno, sve druge oblike rješavanja konflikata i sporova? U čemu je tajna medijacije? O ovim i drugim pitanjima razgovarali smo prošlog tjedna u sklopu ovogodišnjeg T

Tjedan medijacije u suradnji HUM-a i Meritokrata!

Pod sloganom ovog Tjedna medijacije - “Medijacija: slagalica uspjeha”, želimo mladim ljudima približiti medijaciju ne samo kao postupak mirnog rješavanja sporova, već im pokazati kako određene medijatorske vještine mogu primijeniti u svojim privatni

Sloboda govora i govor mržnje u 21. st.

Zadnjih godina pitanje što se može smatrati govorom mržnje sve je učestalije, a pronalazak adekvatnog balansa između ograničavanja slobode govora i suzbijanja govora mržnje postaje sve teže. Upravo zato, u suradnji s Prvom gimnazijom u Zagrebu i prof

Održan Stručni skup: Ustav, ustavnost i ljudska prava!

Naš tim Mijenjajmo znanjem, ovog ponedjeljka održao je Stručni skup za nastavnike na temu Ustav, ustavnost i ljudska prava pod okriljem Agencije za odgoj i obrazovanje. Stručni skupovi održavaju se u raznim područjima, a naše predmetno područje bilo

'Danas radim nešto novo' u punom sjaju

Članovi našeg tima ‘Danas radim nešto novo’ nisu se obeshrabrili raznoraznim mjerama, nego su prihvatili sve izazove kako bi dali svoj doprinos u zahtjevnim vremenima pandemije koronavirusa.

Pokrenut je FIPO!

Financijsko i pravno opismenjavanje projekt je studentske udruge Meritokrat koji putem edukativnih članaka i popratnih animiranih videa na jednostavan i razumljiv način objašnjava pojmove iz područja prava i financija.

Meritokratovo novo ruho

Budući da znamo koliko je bitan prvi dojam, već u drugoj godini postojanja donosimo novu web stranicu udruge.

Korak od diplome, korak do zaposlenja

Od sada se i Pravni fakultet može pohvaliti svojom verzijom Career Speed Datinga koju provodi udruga Meritokrat u okviru Dana fakulteta.

Božićni duh obuzeo Meritokrat

Kad je Božić pred vratima, vade se božićne kapice, a kada tome pridodaš malo humanitarnog duha, dobiješ savršeni recept za najbolju zabavu u gradu!

Santa's little helpers: humanitarni turnir

Kao uvertiru u drugo izdanje projekta “Danas radim nešto novo”, naš je humanitarni tim organizirao božićno izdanje projekta pod parolom “HO HO HO Humanitarni turnir”.

Trening poslovne komunikacije

Komuniciranje putem mailova danas je jedan od uobičajenih kanala službene komunikacije, a kako napisati dobar mail i povećati šanse za odgovorom, sve je važnije pitanje koje se postavlja u poslovnom svijetu.