Završio je Meritokratov volonterski mjesec!


Volontiranje je u osnovi ljudskog bića. Nitko nije prošao kroz život bez tuđe pomoći. - Heather French Henry

Volontiranjem pomažemo zajednici, ali i sebi. Zato je Meritokratov tim za organizaciju volonterskih i humanitarnih aktivnosti, Danas radim nešto novo u svibnju 2022. organizirao mnoštvo volonterskih akcija kako bi svima pružio priliku da isprobaju nešto novo i pri tome pomognu drugima.

Pod geslom ''Svaka svibanjska srijeda, volonterska akcija jedna!'', volonteri su tijekom svibnja imali priliku sudjelovati na 4 različite volonterske aktivnosti.

Projekt je započeo posjet Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja BistraDvanaest studenata s Pravnog fakulteta u Zagrebu, ali i s drugih zagrebačkih fakulteta, volontiralo je u bolnici „Gornja Bistra“. Tijekom trosatnog posjeta  naši su se volonteri družili i šetali s djecom koji su stalni pacijenti bolnice i kojima je potrebna neprekidna zdravstvena skrb i njega, a koji su u tom trenu mogli izaći van i biti u blizini naših volontera. Naši su volonteri također pomogli medicinskim sestrama bolnice nahraniti i podijeliti terapiju za još desetak djece. 


Drugu srijedu našeg volonterskog mjeseca proveli smo u Zakladi zajednički put koja pruža kontinuiranu podršku starijim osobama za dostojanstveno i aktivno starenje. S njihovim korisnicima smo odigrali turnir u beli koji su često imali “asa u rukavu” pa smo druženje proveli i razmjenom pokojih kartaških trikova.

Kroz igru i razgovor smo još bolje spoznali vrijednosti koje Zaklada promiče u svojoj zajednici.


Sredinom mjeseca na red je došlo i krečenje u suradnji s udrugom Kap dobrote. Udruga na različite načine skrbi za oko 160 starijih osoba slabijeg imovinskog stanja i narušenog zdravlja koji ne mogu zadovoljavati svakodnevne životne potrebe.

S našom vrijednom ekipom razveselili smo dva korisnika kojima smo obojali stan i tako barem malo olakšali životne uvjete u kojima se nalaze. Osim što smo naučili novu vještinu, poput krečenja, smijeha i zabave nije nedostajalo. Svi volonteri su iz akcije izašli bogatiji za jedno divno iskustvo, ali i svijesti o potrebama i teškoćama s kojima se susreću oni najugroženiji u našem društvu.


Volonterski mjesec završio je posjetom Pučkoj kuhinji u Zagrebu, gdje su volonteri pomogli podijeliti obroke korisnicima te očistiti prostor za pripremu hrane.

Cilj ove akcije bio je potaknuti mlade ljude da tzv. ''studentske srijede'' provedu s prijateljima ''radeći nešto novo'' te se istovremeno zabave i pomognu ugroženim skupinama društva. Slobodna mjesta na svim akcijama popunila su se izrazito brzo te se ovim putem zahvaljujemo svim volonterima i vjerujemo kako je ovo tek početak jedne lijepe priče.


Ovaj projekt, kao i ostale koje organizira “Danas radim nešto novo” tim, samo su dio onoga čime se bavi studentska udruga Meritokrat, a ako vas zanima više pratite nas na Facebook, Instagram i LinkedIn profilu.


Objavljeno: 07.06.2022.