Financijsko i pravno opismenjavanje

Što je FIPO?

Kao odgovor na pitanje, ispričat ćemo ti kratku priču o tome kako i zašto je FIPO nastao. U osnovnoj školi učili su nas da je priroda sve što nas okružuje, s vremenom shvatiš da bi se pravo moglo definirati na isti način.

Pravo je sveprisutno, vrlo je važan čimbenik u svakodnevnom životu svakog čovjeka. Bez osnovne razine razumijevanja prava, poprilično je teško shvatiti društvene procese koji nas okružuju, čak i praćenje desetominutnih vijesti predstavlja napor sličan čekanju reda za izdavanje osobne iskaznice u nadležnoj policijskoj upravi.


Nažalost, rezultate toga vidimo u društvu koje nas okružuje. Kada bi naši sugrađani bolje razumijevali procese koji ih okružuju, naše društvo bi imalo šanse ostvariti svoj potencijal, poboljšati kvalitetu svog života i života cijele zajednice.

Bio je to glavni motivator ovog višegodišnjeg projekta u kojem će se studentima prava omogućiti da stečeno znanje iz određenih pravnih grana na jednostavan i zanimljiv način prenose zainteresiranoj javnosti.
Kako?

Kroz izradu edukativnih članka i popratnih videa, svima zainteresiranima putem naše web stranice i ostalih društvenih mreža, nudimo edukativni sadržaj i nastojimo poboljšati pravnu pismenost društva.

Zato svake godine imaš priliku postati dio našeg tima i dati svoj doprinos u izgradnju boljeg društva. Za sve informacije, uvijek nam se možeš javiti putem društvenih mreža ili na mail:

fipo@meritokrat.hr